Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elmélet, környezetvédelem képes leírás - Hőszivattyú.tlap.hu
részletek »

Elmélet, környezetvédelem - Hőszivattyú.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hoszivattyu.tlap.hu » Elmélet, környezetvédelem
Keresés
Találatok száma - 10 db
Alföldy Zoltán hőerőgépész mérnök

Alföldy Zoltán hőerőgépész mérnök

A hőszivattyú egy olyan hőtermelő, mely képes a természetben meglévő alacsony hőmérsékletű, de nagy mennyiségű hőenergiát magasabb hőmérséklet szintre emelni, átalakítani. Így, amivel eddig fűteni nem tudtunk (pl. kútvíz, talajvíz, talajhő, kűlső levegő), fűtésre alkalmassá tudjuk tenni. Az átalakításhoz energiát kell felhasználnunk (villamos, vagy hő), de az általa nyert energia többszöröse a befektetettnek. (A hőszivattyú alapelvét Dr. Heller Tamás magyar mérnök, professzor fektette le a 30-as évek végén.

Épületgépész tervezte hőszivattyúk

Épületgépész tervezte hőszivattyúk

Global General Kft. épületgépészet professzionálisan. Cégünk 2007 óta gyűjti a megelégedett és vissza térő megrendelőket. Folyamatosan bővülő portfóliónknak köszönhetően az épületgépészeti komplett megoldások ( víz, gáz, csatorna, fűtés, hűtés) kívül már foglalkozunk klimatizálás (mono, split, hőszivattyú) beszerelésével. Ezeken kívül vállalunk teljes kéménytechnikai ( bélelés, átépítés, javítás) megoldásokat. Szakértőnk elsődleges szempontja a költséghatékony megoldások a minőségi anyagok felhasználása mellett. Hívjon bizalommal.

Hőszivattyú témában minden

Hőszivattyú témában minden

Minden egy helyen a hőszivattyú témában Honlapunkon választ kap az Önt leginkább foglalkoztató hőszivattyú kérdésekre: - Hogyan működik a hőszivattyú? - Mikor érdemes, vagy nem érdemes a hőszivattyú használata? - Mennyibe kerül egy hőszivattyús rendszer? Használja ajánlatkérő modulunkat, vagy böngésszen a webáruházban (árlista). - Gazdaságos-e a hőszivattyú? Hőszivattyú fogyasztása. - Milyen hőszivattyú pályázati lehetőségek vannak? - Milyen változatai vannak a hőszivattyús rendszereknek? Mi a geotermikus, és mi a levegő-víz hőszivattyú? - Mennyi a rendszer élettartama, mitől függ ennek változása? Ha Ön szakember (azaz hivatásszerűen érintett a hőszivattyú témakörben), regisztráció után még ennél is bővebb információkhoz jut hozzá: - Hőszivattyú katalógusok, gépkönyvek - Hőszivattyú alkalmazási példák (pl. hőszivattyú együttműködése kondenzációs kazánnal) - Nemzetközi trendek, statisztikák Kérdezzen bátran, és ne elégedjen meg a szokásos, sablonos válaszokkal, mint például 'ne vásároljon levegő-víz hőszivattyút, mert annak alacsony a hatásfoka amikor hideg van'... de pontosan mikor, mennyivel, meddig? A másik sablonos szöveg: 'a hőszivattyú elektromos fűtés, és sosem térül meg'...aki így nyilatkozik az nem érti pontosan a hőszivattyú működését, ami érthető, hiszen a megértés egyrészről némi idő ráfordítást.

így működik a hőszivattyú - Hajdu György írása

így működik a hőszivattyú - Hajdu György írása

A hőszivattyú olyan nagyteljesítményű klímagép, melyet elsősorban fűtésre használnak, de egy átkapcsolással hűtött vizet vagy levegőt tud keringetni a fűtési rendszerben, tehát klímagépet pótol. Felépítése egyszerű. Két hőcserélőt egy körvezeték köt össze. Egy kompresszor a csővezetékben olyan munkaközeget keringet, melynek igen alacsony a forráspontja, csak nagy nyomás alatt cseppfolyósodik. A hideg oldali hőcserélő előtt a folyékony halmazállapotban lévő munkaközeg nyomását egy nyomáscsökkentő szelep leejti kb. 5 bar-ra. Ekkor a munkaközeg hevesen elpárolog, kb. 0 0C-ra lehűl és a párolgáshoz szükséges hőt a hőcserélő másik oldalán átfolyó környezeti közegből (vízből, levegőből, termálvíz hulladékból. szennyvízből, stb ) vonja el, annak lehűtésével. A kb. 50C-re felmelegedett munkaközeget a kompresszor elszívja, besűríti 15 - 25 bar nyomásra, melytől a lecsapódó munkaközeg felmelegszik 40 - 600C-ra. A lecsapódásnál felszabadul az a hő, melyet a környezetből elvont, megnövelve a kompresszorba betáplált és hővé átalakult energiával. Mindezt az energiát a másik hőcserélőn áthaladva átadja a fűtési rendszerben keringő fűtőközegnek.

Így működik a hőszivattyú - Tóth István írása

Így működik a hőszivattyú - Tóth István írása

Műszaki nyelven ezt az arányt COP értéknek nevezzük. (Az első esetben a COP érték 3, a második esetben a COP érték 4). A COP érték túlhangsúlyozott, Magyarországon a valódi jelentőségét messze túlbecsülve kezelik. Miért kisebb a jelentősége, mint ahogy néhány gyártói katalógust átlapozása után gondolni vélik? Mert igen keveset mond a felhasználót valóban érdeklő éves fűtési költségről. Erre a COP érték egész évre vonatkoztatott változata használatos, azaz a szezonális teljesítmény mutató, műszaki nyelven az SPF érték (Seasonal Performance Factor). A COP értéket a gyártó megadja. Megteheti, mert az általa gyártott hőszivattyút elhelyezi a tesztkamrában, és megméri a leadott és a felvett energiát az előírásokban meghatározott munkapontokon.

Így működik a hőszivattyú - Wikipedia

Így működik a hőszivattyú - Wikipedia

A hőszivattyú olyan berendezés, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. A hőszivattyú elvileg olyan hűtőgép, melynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják. Minden olyan fizikai elv alapján készülnek hőszivattyúk, melyeket a hűtőgépeknél is használnak. Leggyakoribbak a gőzkompressziós elven működő berendezések, de léteznek abszorpciós hőszivattyúk is. A hőszivattyúk fordított üzemmódban is működnek, ekkor a melegebb hely hűtésére is használhatók. A hőszivattyúk fordított üzemmódban működtetett hőerőgépnek is felfoghatók.

Így működik a hőszivattyú- a Zöldparázs Kft honlapjáról

Így működik a hőszivattyú- a Zöldparázs Kft honlapjáról

A hőszivattyú olyan fűtőgép, amely a környezeti hőenergiát hasznosítja, emeli olyan hőmérséklet szintre, ami a ház fűtésére már használható. Képes akár -15C° levegő hőmérsékletből +45C-55C° fűtővizet előállítani. Ha először találkozik a hőszivattyú fogalmával, kezdje itt: ugrás oda A hőszivattyú nem perpetuum mobile, hiszen nem történik más, mint hogy egyik helyről eneregiát vesz el (pl. a levegőből), és egy másik helyen (a ház fűtési vizének) azt leadja. A folyamat megfordítható, azaz ha az épületet hűteni kell, akkor a hő elvehető a házból, és leadható a környezetnek. A folyamat fenntartásához a hőszivattyú jellemzően 25-35% részben elektromos energiát használ fel. A hőszivattyúk tehát alkalmasak fűtésre, hűtésre és melegvíz termelésre. Mivel nagyrészt a környezeti energiát hasznosítják (a levegőt, a víz hőenergiáját, geotermikus energiát, a felső talajréteg hőenergiáját) ezért megújuló energiát hasznosító gépeknek tekinthetők.

Komlós Ferenc honlapja

Komlós Ferenc honlapja

Hőszivattyú: Olyan berendezés, amely egy tér adott hőmérsékletén hőt vesz fel és megnövelve azt egy másik térben nagyobb hőmérsékleten adja le. Amikor a hőszivattyú hőt termel (pl. helyiségfűtésre vagy vízmelegítésre) fűtő üzemmódban, amikor hőt von el (pl. helyiséghűtésre), akkor pedig hűtő üzemmódban üzemel. Ha a kondenzátoroldalon termelt hő hasznosítása a cél, és a hűtést nem hasznosítjuk, akkor a hőszivattyú egycélú berendezés, míg a fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmas hőszivattyút többcélú berendezésnek nevezzük. A többcélú hőszivattyúval egyidejűleg lehet fűteni és hűteni is, ezért használata energiatakarékossági okok miatt rendkívül jelentős. Példa erre egy olyan hőszivattyú, amelyik a műjégpályánál hűt, a mellette lévő uszodában pedig fűt. Az egyidejű kettős hasznosítás a COP -t (a teljesítménytényezőt) megtöbbszörözheti.

Spark - ami a házat illeti

Spark - ami a házat illeti

Hogyan használható egy víz-víz hőszivattyú? Az alapoktól kezdve elmagyarázzuk Neked. Honlapunkon rengeteg cikket találsz, melyekből információkat kapsz, hogyan, mire használható egy hőszivattyú, miért válassz víz/víz hőszivattyút, hogy ne a kényelem döntsön, hanem a későbbi gazdaságosság. Nemzetgazdasági szinten az a legolcsóbb energia, amit meg sem kell termelni. Ezért alapból arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb energia-betáplálással tudjuk magunknak megteremteni a megfelelő komfortot. Minimális rezsiköltség - maximális kényelem. Ha Neked is ez a célod, a legjobb helyen jársz.

Hirdetés
Tippek a levegős hőszivattyúk kültéri egységének elhelyezéséhez

Tippek a levegős hőszivattyúk kültéri egységének elhelyezéséhez

Magyarország legnagyobb hőszivattyú tudástára. Oldalunkon minden fontos információt megtalál a gyártóktól a működésen keresztül az egyes típusok jellemzőin át. A levegős hőszivattyúk kültéri egységeinek elhelyezése során sok szempontra kell odafigyelni, hogy megvédjük az értékes berendezéseket az időjárás viszontagságaitól. Így például a levegős hőszivattyú kültéri egységének az uralkodó szélirányra merőlegesen kell állnia. Fontos szempont az is, miként óvjuk a kültéri egységeket a hótól, esőtől.

Tuti menü