Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hőszivattyú linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Hőszivattyú képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: hoszivattyu.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 106 db
A hőszivattyú ára és megtérülése 1

A hőszivattyú ára és megtérülése 1

A hőszivattyú ára és gazdaságossága nagyon sok tényező függvénye. A telepítés költségeit elsősorban az határozza meg, hogy talajhőt, levegőt vagy talajvíz hőjét kívánjuk-e hasznosítani. A ház vagy lakás területi adottságai is nagy mértékben meghatározók a telepítés költségét illetően. A hőszivattyú milyensége iránti igény és a telepítés lehetősége nagyon sokmindentől függ, így mondhatjuk, hogy minden esetben más és más. Amennyiben társasházi lakásról van szó, a lehetőségek eléggé beszűkülnek, meghatározó a helyigény és a szolgáltatás igénye. Amennyiben családi házról van szó, mindenképpen a tereprendezés lehetősége az elsődleges szempont, de itt is óriási különbségek lehetnek, tekintet nélkül a fűtendő terület nagyságára.

Alföldy Zoltán hőerőgépész mérnök

Alföldy Zoltán hőerőgépész mérnök

A hőszivattyú egy olyan hőtermelő, mely képes a természetben meglévő alacsony hőmérsékletű, de nagy mennyiségű hőenergiát magasabb hőmérséklet szintre emelni, átalakítani. Így, amivel eddig fűteni nem tudtunk (pl. kútvíz, talajvíz, talajhő, kűlső levegő), fűtésre alkalmassá tudjuk tenni. Az átalakításhoz energiát kell felhasználnunk (villamos, vagy hő), de az általa nyert energia többszöröse a befektetettnek. (A hőszivattyú alapelvét Dr. Heller Tamás magyar mérnök, professzor fektette le a 30-as évek végén.

Antipollen Kft.

Antipollen Kft.

Roppant gyorsan növekedik az allergiás, asztmás megbetegedések száma. A WHO vizsgálata szerint Európában minden családra átlagban egy fő allergiás jut. Az allergiás tünetek mögött többször a elnyűtt levegő rejtőzik. Zárt térben az allergének koncentrálódnak, fokozva az allergiás tüneteket. A Szobalevegő Webáruház allergiások, asztmások számára válogatott csúcs minőségű hőszivattyúkat. Ezek a hőszivattyúk hozzájárulnak, hogy a szoba levegője hegyvidéki tisztaságúvá váljon. Otthon és munkahelyen allergénektől, tünetektől mentes friss és üdítő levegőhöz juthatnak a rászoruló betegek.

Aquadrill 92

Aquadrill 92

Az AQUADRILL 92 Kft.-t 1992. novemberében magyar magánszemélyek alapították, szakemberei több évtizedes fúrási, geológiai, hidrogeológiai és geotermális energiahasznosítási tapasztalattal rendelkeznek. Jogelödünk a Szentendrei Építőipari Szövetkezet, amelynek kútfúró szakcsoportjának teljes személyi és eszközállományát átvettük. A profil, jellemzően tagolódott geológiai, kútfúrási illetve építőipari tevékenységre. Társaságunk a megrendelések teljesítésénél többségében fővállalkozóként vett részt, amelyhez szakmailag erős, megbízható hátteret adott szakembergárdánk és a kipróbált alvállalkozói körünk.Szolgáltatásainkat a lakossági-, a vállalati-, és az intézményi megrendelők részére is kínáljuk..

Aquaplus Kft

Aquaplus Kft

Az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. alapítási dátuma 1989. szeptember 15. A tulajdonosok magyar, természetes személyek. A társaság telephelye a Szegedtől alig 10 km-re fekvő Sándorfalván található. A közel 3 ha összterületű ingatlanon helyezkedik el a 250 m2 alapterületű, korszerű központi irodaépület, a teljes egészében daruzható 850 m2-es szerelőcsarnok, a 100 m2-es akkreditált ivóvízvizsgáló laboratórium, a szintén 100 m2-es szennyvízvizsgáló laboratórium, valamint a közel 1000 m2-es raktárépület.

Bács Klíma Kft

Bács Klíma Kft

Hőszivattyús rendszerek A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a környezet energiáját hasznosítja azáltal, hogy elvonja az alacsonyabb energiát, ezt magasabb hőfokszintre emeli, mellyel már lehetséges fűteni, hűteni, melegvizet előállítani. Legtöbb esetben a föld, a víz és a levegő energiáját hasznosítják fel. A hőszivattyús rendszerek működéséhez szükségünk van természetesen elektromos energiára is. 1 kW elektromos energia befektetése elegendő kb. 3-5 kW fűtőteljesítményhez. A hőszivattyúk alkalmazhatósága sokoldalú Teljeskörű fűtés, hűtés(családi és tömbházak, intézmények) Úszómedencék fűtése Fűtésrásegítésként Meglévő kazános rendszereknél Kombinálható napkollektoros rendszerrel Használati melegvíz előállításra

Bálken-Thermia

Bálken-Thermia

Miért optimális a BÁLKEN-THERMIA, svéd-magyar kooperációs mérnöki szolgáltatás a hőszivattyú technika hazai alkalmazásában? - Mert a gyártó svéd THERMIA AB. több mint fél évszázados gyártási tapasztalattal és kultúrával állítja elő az európai piac talán legszélesebb választékú és legmagasabb technikai felszereltségű, hagyományosan jó svéd minőségű termékeit. - Mert a több, mint tíz éves BÁLKEN-THERMIA együttműködés olyan szolgáltatási és megbízhatósági minőséget nyújt Magyarországon is, mint az Európai Közösség legfejlettebb tagországaiban. - Mert a termékek választéka, és az alkalmazástechnikában való jártasság bármilyen fűtéssel, melegvíz termeléssel és hűtéssel kapcsolatos műszaki feladatnak rugalmasan eleget tud tenni. - Mert a BÁLKEN Svéd-Magyar Mérnöki Kft. teljeskörű szolgáltatást biztosít az elvi koncepció kialakításában, a hőszivattyú és hőforrások kiválasztásában, megtervezésében, a kivitelezés, az üzembe helyezés, a betanítás, a garancia és a szervizelés munkájában. A svéd gyártó ehhez mindennemű szakmai és szolgáltatói segítséget megad a BÁLKEN Kft.-nek Magyarországon. - Mert az elmúlt tíz évben a BÁLKEN Kft. a legkülönbözőbb hőszivattyús projekteket valósította meg partnerei közreműködésével, mint tervező, beszállító, beüzemelő és karbantartó.

Blog megújuló energia témakörben

Blog megújuló energia témakörben

A kérdés helyesen: hány négyzetméter hasznos felületre van szükség? Tehát nem darab, nem cső, nem kg és nem folyóméter, hanem hasznos felület. Ezt egy hozzáértő kiszámolja. Persze családi házaknál senki sem számolgat, de egy panziónál, étteremnél már szakembert (értsd: hozzáértő épületgépész mérnököt) érdemes igénybe venni. Ha megvan ez a szükséges felület, akkor lehet napkollektor típusban gondolkozni, és az árakat böngészni. - A napkollektor forgalmazók nagy része nincs tisztában a napkollektor felületek közötti különbözőséggel. Nekik ez részletkérdés, de aki szeretné az egyes ajánlatokat, típusokat összehasonlítani, ez kulcsfontosságú információ. - Ha a forgalmazó tisztában is van vele, kommunikációjában azt tünteti fel, ami számára a kedvezőbb (azaz a bruttó felületet). Nem ritka, hogy a tömegekben előforduló heatpipe rendszerű vákuumcsöves kollektor felülete a forgalmazó szerint 4,4 m2, sőt néhol ugyanaz a kollektor (!) 5,4 m2...ez persze nem igaz. Hogy ezeket a számokat mégis honnan veszik? Egy későbbi bejegyzésben erre is ki fogok térni.

Budatech - Mitsubishi

Budatech - Mitsubishi

A Budatech Kft. 1989-ben alakult. Az eltelt időszakban a légkondicionálás területén számos különböző nagyságrendű feladatot valósítottunk meg ügyfeleink megelégedésére. Az elmúlt években kiegészítettük tevékenységünket - irodaházak és bankfiókok esetében - komplett gépészeti feladatok kivitelezésével is.

Hirdetés
Buderus

Buderus

A folyamatosan emelkedő energiaárak és a velük járó környezetszennyezés világosan megmutatja: Elérkezett az idő, hogy keressük az energiszolgáltatás újabb formáit és megoldásait. A megújuló energiaforrások jelentik az egyik jővőbe mutató megoldást. A hőszivattyúk a környezetünkben ingyenesen rendelkezésre álló energiát képesek hatékonyan felhasználni épületeink fűtésére és komfortigényeink kielégítésére.

BWP - Germany

BWP - Germany

Hier finden Sie alles zum Thema Wärmepumpe - verständliche Informationen, Hilfe für die Realisierung, kompetente Ansprechpartner und vieles mehr. Wir erklären, wie die Wärmepumpe funktioniert und welche Förderungen es gibt. Eine Wärmepumpe trägt aktiv zum Umweltschutz bei und verringert die Heizkosten - langfristig. Denn mit nur 25 % Antriebsenergie werden 75 % Wärme aus der Umwelt gewonnen. Die Wärmepumpe ist durch die Nutzung regenerativer Umweltwärme das unabhängige Heizsystem der Zukunft.

COP Rendszertechnika Kft. - Mitsubishi Electirc

COP Rendszertechnika Kft. - Mitsubishi Electirc

Ne költsön klímára és gázra! Nullázza le gázszámláját az egyedülálló fejlesztésű, kiemelkedő hatékonyságú, kiváló ár/érték arányú Mitsubishi Electric Zubadan, Ecodan levegő-víz hőszivattyúkkal, amelyek az igényekhez mérten többféle teljesítményben kaphatók közvetlenül a magyarországi forgalmazótól: gazdaságos, energiatakarékos fűtés-hűtés és melegvíz ellátás egyben. A Mitsubishi Electric levegő-víz hőszivattyúk hatékonyságban felveszik a versenyt geotermikus hőszivattyú társaikkal, de nincs szükség bonyolult földmunkára, engedélyeztetésre, egyszerűen, kis helyre, szinte bárhová telepíthetők. Teljes körű szolgáltatással várjuk Önt: tanácsadás, tervezés, értékesítés, kivitelezés, karbantartás.

Daikin

Daikin

A Daikin Altherma otthonának olyan fűtési rendszer, amelynek berendezéseihez mind a padlófűtés, mind a kishőmérsékletű radiátorok vagy fan-coil egységek csatlakoztathatók. Amennyiben a fűtő-hűtő rendszert választja, ez esetben a beltéri úgy képes csökkenteni a keringő víz hőmérsékletét, hogy az egész lakásban kellemesen hűvős lesz.

Daikin klíma

Daikin klíma

A Kassai Klíma Kft. épületgépészeti rendszerek kivitelezésével, valamint tervezésével foglalkozik. Cégünknek közel 35 éves tapasztalat van a háta mögött. Árajánlataink nagy részét mérnöki számításokkal, megfontolással alátámasztva állítjuk össze. Kérem tekintse meg a weboldalunkat, ahol bemutatjuk korunk és a jövő legenergiatakarékosabb épületfűtő, hűtő és szellőző rendszert. Szolgáltatásaink: tervezés, energetikai tanúsítvány, padló fűtés, falfűtés, hűtés, szellőztetés, klimatizálás, hőszivattyú, VRV, VRF, folyadékhűtő, légtechnika, telepítés, kivitelezés, beüzemelés és szaktanácsadás.

Drop Bt

Drop Bt

A geotermikus energiát már az ókorban hasznosították épületek és üvegházak fűtésére. A geotermikus fűtés új lehetőséget nyújt a földben lévő energia felhasználására. A technológiák leírását a "Hőszivattyú" menüpont alatt találja. ELŐNYÖK Geotermikus fűtés: Minimális költségek Kényelmét, összehasonlítva a hagyományos fűtési rendszerekkel, alacsony költséggel tarthatja fenn. A hőszivattyú 1 kW elektromos áram felhasználásával 4-4,5 kW hőt képes leadni. Csökkennek karbantartási költségei is. Nem kell kéményt építeni és kéményt söpörtetni! Egy tengerszint felett 700 m-rel épült, 120 m2-es családi ház fűtése, nyáron hűtése és melegvíz ellátása havi kb. 12-20 000 Ft-ból megoldható, de csak megfelelő hőszigetelés esetén. A rendszer telepítési költségei nem sokkal magasabbak, mint a hagyományos fűtési rendszereké. Az üzemeltetés költsége azonban sokkal, de sokkal kevesebb, így a befektetés viszonylag gyorsan megtérül. Geotermikus fűtés: Maximális kényelem A geotermikus fűtés a legmagasabb komfortfokozatú fűtési rendszerekhez tartozik. A hőmérséklet- szabályozás pontos és rugalmasan kezelhető. Lehetővé válik a különböző funkciójú helyiségek - a lakók igényének és céljának megfelelő - fűtése. A több szabadidő is hozzájárul kényelméhez. Nem kell tüzelőanyagról gondoskodnia, kéményseprőt hivatnia, magas gázszámlát fizetnie!

EHPA - European Heat Pump Association

EHPA - European Heat Pump Association

The European Heat Pump Association represents the interests of the European heat pump industry on international level. Heat pumps are an unique renewable technology for heating and cooling. They can make a major contribution towards achieving Europe's climate and energy challenges. This mature technology is already the standard solution in Sweden and Switzerland. For more information on its tremendous potential see the EHPA action plan

Elektro-Invest Kft - Sofath

Elektro-Invest Kft - Sofath

Az Elektro Invest Kft. épületek fűtésének korszerűsítésével, hőszivattyús rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, legyen szó akár 50 m2-es nyaralóról, 200 m2-es családi házról vagy 1500 m2-es csarnokról. A cég tevékenysége kiterjed az előzetes felméréstől, árajánlat készítéstől kezdve egészen a telepítés felügyeléséig és az üzembehelyezésig. Partnereink és munkatársaink magasan képzett mérnökök, akik folyamatosan mélyítik szaktudásukat a gyártócég rendszeres tanfolyamain.

Tuti menü