Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kivitelezők (Észak-Alföld) képes leírás - Hőszivattyú.tlap.hu
részletek »

Kivitelezők (Észak-Alföld) - Hőszivattyú.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hoszivattyu.tlap.hu » Kivitelezők (Észak-Alföld)
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bács Klíma Kft

Bács Klíma Kft

Hőszivattyús rendszerek A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a környezet energiáját hasznosítja azáltal, hogy elvonja az alacsonyabb energiát, ezt magasabb hőfokszintre emeli, mellyel már lehetséges fűteni, hűteni, melegvizet előállítani. Legtöbb esetben a föld, a víz és a levegő energiáját hasznosítják fel. A hőszivattyús rendszerek működéséhez szükségünk van természetesen elektromos energiára is. 1 kW elektromos energia befektetése elegendő kb. 3-5 kW fűtőteljesítményhez. A hőszivattyúk alkalmazhatósága sokoldalú Teljeskörű fűtés, hűtés(családi és tömbházak, intézmények) Úszómedencék fűtése Fűtésrásegítésként Meglévő kazános rendszereknél Kombinálható napkollektoros rendszerrel Használati melegvíz előállításra

Geotermikus hőszivattyú kivitelezés

Geotermikus hőszivattyú kivitelezés

Geotermikus hőszivattyú rendszerek tervezése, telepítése, kivitelezése - a letisztult felépítés miatt jóval kedvezőbb áron. Megbízható, precíz munka, kedvező ár, minimális karbantartás. Geotermikus hőszivattyú, napkollektor, épületgépészet. Hőszivattyú előnyök/hátrányok, fajtái, hasznosítása, hogy megtudja, Önnek megéri-e.

Klima8 Kft

Klima8 Kft

A hasznosítható energia szempontjából a Víz-Víz hőszivattyúk a legoptimálisabbak, a legtöbb hőenergiát állítják elő ugyanazon befektett elektromos energiából az összes hőszivattyú típus közül. Ennek oka a viszonylag magas talajvíz hőmérséklet, amely nem változik jelentős mértékben a téli hónapokban sem. A Víz-Víz hőszivattyúk telepítéséhez két kútra van szükségünk egy nyerő és egy nyelő kútra. Fontos, hogy a nyelő kút vízhozama folytonosan tudja biztosítani a hőszivattyú működését, ugyanis a kút elapadása esetén a hőszivattyú nem üzemel. Lehetőség van próba fúrás végzésére, amellyel megállapítható a kútvíz min?ség, szükséges e valamilyen sz?r? elhelyezése, milyen minőségű hőcserélő kell az adott vízhez.

Logall

Logall

A LOGALL Kft. egy 1998-ban létrejött egyéni vállalkozásból nőtte ki magát, amely Hajnal Zsolt alapító szaktudására, kapcsolataira épült. 1993-óta tevékenyen részt vett a klíma- és légtechnikai kivitelezésekben, így szerzett széleskörű ismereteket, kapcsolatokat az épületgépészet ezen szegmensében. A cég 2001-es alapítása óta eltelt évek, a szervezet folyamatos fejlődését igazoló adatok, a stabil szakembergárda, a jó gazdasági és partneri kapcsolatok, a visszatérő elégedett megrendelői kör, a megbízhatóság és a minőség jellemzi múltunkat - jelenünket - jövőnket! Tevékenységi körünk: nem csak a lakossági komfort klímaberendezések, légtisztító berendezések,légnedvesítő- hideg, illetve meleg párásítók iránti igények kielégítésére terjed ki. Munkáink során ipari létesítmények levegőkomfortjának, illetve technológiát szolgáló szellőzés-technikai, valamint hűtéstechnikai rendszerek kiépítését, szükség szerint annak tervezését is végezzük. Arra törekszik a cégünk, hogy a létesítmények technológiai hőtermelésének hasznosításával kiépített energiatakarékos berendezéseket építsünk. Feladataink közé tartozik az egészségkárosító technológiai folyamatok veszélyes gőzeinek, porainak helyi és központi elszívását szolgáló elszívó rendszerek kivitelezése is.

Muhari Mihály

Muhari Mihály

A geotermális és geotermikus (30°C feletti ill alatti) vizek szempotjából Magyarország a nyolc legkedvezőbb adottságú országok közé tartozik. A vékonyabb földkéregnek köszönhetően a kinyerhető energia 150-200%-a a világ átlagnak. Mi a Hőszivattyú? A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, melegvizet előállítani. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli. Tehát a fűtési hő kisebbik részét az elektromos hálózatból, nagyobik részét s környezet hőjéből nyeri a hőszívattyú. Működési elv A hőszivattyú alapvetően úgy muködik, mint egy hűtőszekrény, csak ellenkező hasznosítással. Fűt és hűt A talaj mélyebb rétegeinek hőmérséklete télen-nyáron állandó (pl. 6 méter mélyen átlagosan 12C): télen melegebb, nyáron hidegebb, mint a levegő hőmérséklete. A szállítási irányon változtatva télen a talajtól hőt elvonva fűthetünk, nyáron a talajt melegítve hűthetjük a házat. (illetve melegvizet állíthatunk elő télen-nyáron) Előnye, hogy egész évben képes közvetett módon kiaknázni a nap energiáját, nem függ a pillanatnyi napsugárzás erősségétől, mivel a környezetben eltárolt energiát hasznosítja.

UK Geotherm Kft

UK Geotherm Kft

Épületgépészeti társaságunk azzal a céllal alakult, hogy professzionális alapanyagokból dolgozva, kiváló szakmai ismeretekkel valósítsa meg igényes Ügyfeleinek felületfűtési és hűtési, valamint légtechnikai igényeit. Hagyományos, illetve modern (geotermikus) elképzelésekre alapozva, falfűtési, padlófűtési, hűtési technikák tervezésével és profi kivitelezésével komoly ügyfélkörre tettünk szert. Az említett színvonalat folyamatosan fenntartva, bővülő szolgáltatási köreinket nagy megelégedéssel veszik igyénybe magánszemélyek és cégek egyaránt. Tevékenységünket Magyarország teljes területén ajánljuk szíves figyelmébe: elképzelései alapján szakembereink rövid idő alatt megtalálják az Önnek leginkább megfelelő megoldásokat, melyek a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelnek. Legyen szó lakásról, házrészről, társasházról, vagy éppen gyáregységről, megrendelőink minden esetben a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelő megvalósítást kapnak kézhez. Egyaránt ajánljuk jelenlegi és leendő Ügyfeleinknek bővülő szolgáltatási körünket, melyekről a Szolgáltatásaink gombra kattintva olvashatnak. A "Referenciaképek" menüpont alatt megtekinthetőek a minőségi alapanyagokból kivitelezett, precízen kidolgozott munkáink.

Viriklima Kft

Viriklima Kft

Mint azt legutóbb 2009 januárjában is láthattuk, az ország gázellátásában komoly problémák adódhatnak. A földgáz csak egyetlen vezetéken érkezik hazánkba, az ára folyamatosan emelkedik, energiaértéke pedig nem állandó és ellenőrizhetetlen a felhasználó számára. Fogyóban vannak a Föld energiakészletei, de számos olyan közeg létezik, ahonnan lehetne energiát nyerni, mégis csak keveseknek, Magyarországon pedig szinte senkinek sem jut eszébe. Nem csak a Napból, hanem a földből is lehet hőt kitermelni - ez az alkalmazott technika a hőszivattyús rendszer. A földgázt kiváltó alternatív fűtési módszerek egyike a hőszivattyú, amelynek leghatékonyabb változata a geotermikus (a földben lévő) energiát hasznosítja. A működésében, megjelenésében, megbízhatóságában, karbantartási igényében leginkább a hűtőszekrényhez hasonlítható berendezés fűt, hűt és melegvizet készít. Egy hőszivattyús rendszer beruházási költségeinek egy része pályázható. Ugyanakkor egy hőszivattyús ház teljes energiaigénye (fűtés, hűtés, melegvíz és villany, utóbbiban a hőszivattyú működtetésére használt árammennyiség is benne van) akár 150 Ft/négyzetméteres havi összegre is lemehet, vagyis például egy 100 négyzetméteres ház esetében mindössze 15 ezer forint.

Tuti menü